17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Igra Novca (Money Monster, 2016.)

Više od autora

- vl promo-

George Clooney

Holivudske superzvijezde George Clooney i Julia Roberts ponovno su zajedno! Naravno, govorimo u filmskom smislu, jer od ovoga četvrka možete ih oboje gledati na velikim kino platnima diljem Hrvatske u najnovijem akcijskom trileru IGRA NOVCA (Money Monster, 2016.) kojeg redateljski potpisuje Jodie Foster! Ova napeta priča koja na prvi pogled govori o talačkoj krizi, ali zapravo svoju pravu temu koncentrira na financijske malverzacije okupila je impresivnu ekipu iza i ispred kamere, a predvode ju upravo ovo troje oskarovaca koji joj garantiraju ne samo filmski spektakl, nego i kvalitetno umjetničko remek-djelo koje će svakog gledatelja natjerati na razmišljanje o tome je li sustav u kojem živimo zbilja ono što želimo. Akcijski triler IGRA NOVCA u svim domaćim kinima započinje igrati od četvrtka, 2. lipnja.

Ovom prilikom ekskluzivno vam predstavljamo prilog o snimanju filmskog hita IGRA NOVCA u kojem Clooney tumači ulogu Leeja Gatesa, bombastičnog televizijskog voditelja kojeg je njegova vlastita popularna emisija o financijama pretvorila u praktički čudotvorca Wall Streeta. Međutim, nakon što svima preporuči kupnju visoko-tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor (Jack O’Connell) dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn (Roberts). Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca…

Napeti akcijski triler IGRA NOVCA otvorio je ovogodišnji Cannes, a posebno je nevjerojatna činjenica da je to ujedno postao i prvi film s kojim se velika holivudska zvijezda Julia Roberts uopće pojavila na ovom najpoznatijem svjetskom filmskom festivalu. Uz Georgea Clooneyja, Juliju Roberts i Jacka O’Connella u ostalim ulogama se pojavljuju Giancarlo Esposito (TV-serija Na putu prema dolje), Dominic West (TV-serije Žica i Preljub) i Chris Bauer (TV-serije Žica i Okus krvi). Jedna od najvećih zanimljivosti što se samog filma tiče svakako je činjenica što se njegov scenarij 2014. godine nalazio na tzv. ‘Crnoj listi’ – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani (nešto slično u novije vrijeme dogodilo se i s filmom ‘Ritam ludila’ koji je u konačnici postao hvaljeni kino hit i pokupio čak tri Oscara).


Akcijski triler IGRA NOVCA u svim domaćim kinima možete pogledati od četvrtka, 2. lipnja!

Distribucija: Continental film

poster MONEY MONSTER

TRAILER: IGRA NOVCA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno