28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Ilača: Predstavljena pjesma Izvor milosti

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na Gospinom svetištu u Ilači 7. rujna, uoči blagdana Male Gospe, predstavljena je pjesma „Izvor milosti“ za koju je tekst i glazbu napisao velečasni Zvonimir Martinović, župnik župe BDM Kraljice mučenika u Vukovaru, rođeni Ilačanin.
Pjesmu je otpjevao ženski vokalni sastav „Đakovčanke“ uz pratnju tamburaškog orkestra „Rockoko“ studija. Aranžman je napisao Krunoslav Dražić, a glazbeni producent je Tihomir Ivanetić. Spot za pjesmu s kadrovima snimljenima u samom svetištu, potpisuje snimatelj i fotograf Vanja Vidaković.
Uz domaćeg župnika Vedrana Bilića i brojne Ilačane promociji su nazočili gvardijan župe sv. Filipa i Jakova i dekan vukovarskog dekanata fra Ivica Jagodić te načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić-Šijaković.
Pjesma „Izvor milosti“ nastala je u suradnji ljubitelja duhovne i tamburaške glazbe s ciljem promocije ilačkog svetišta, mjesta Gospina ukazanja. Govori o nastanku ilačkog svetišta u kojemu se Gospa ukazala 1865. godine s poveznicom na Lurd gdje je ukazanje bilo sedam godina ranije, 1858. Autor veliča veliča iscjeliteljsku moć Marije i milosti koje je donijela nakon što je na njezin zagovor potekla voda na Gospin izvor u Ilači, a o kojima je slušao kao dijete te nekima kasnije i sam svjedočio.
Projekt su potpomogli župa Ilača i Općina Tovarnik.
Foto: Župa Ilača

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno