33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Iločani u projektu RasPRAVA – dijalog o socijalnim pravima mladih

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kako je objavilo Grad Ilok, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je financiranje projekta RasPRAVA – dijalog o socijalnim pravima mladih u iznosu od 38.361,00 EUR. Trajanje projekta je 16 mjeseci, od 1.6.2022. do 30.9.2023.

Nositelj projekta je Hrvatsko debatno društvo (Zagreb), partneri su Udruga IKS (Petrinja), Udruga mladih Volja (Ilok), Udruga ZUM (Pula) i Infozona (Split), Mreža mladih Hrvatske. Suradnici na projektu su Grad Petrinja, Grad Pula, Grad Split, Grad Ilok i Grad Zagreb.

Kroz dijalog mladih i donosioca odluka projektom će se podići svijest o važnosti osiguravanja socijalnih prava te uključiti mlade u raspravu o lokalnim politikama za mlade kako bi zajednički došli do inkluzivnijih politika za mlade na lokalnoj razini i pozitivno utjecali na pristup pravima za sve mlade.

Cilj ovog projekta je osnažiti mlade za aktivno uključivanje u dijalog o socijalnim pravima u njihovim lokalnim zajednicama.

Posebni ciljevi su: izrada preporuka za inkluzivnije lokalne politike za mlade, osnaživanje radnika/ca za aktivno uključivanje mladih u rad lokalne zajednice te otvaranje prostora za povezivanje mladih i donositelja odluka.

Projektne aktivnosti započinju na jesen. Grad Ilok će se aktivno surađivati u svim aktivnostima, ističu u gradskoj upravi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno