U Muzeju grada Iloka u dvorcu Odescalchi danas je održan turistički panel „Central Danube Tour – neotkrivena destinacija“. A u otkrivanju destinacije nastale prekograničnom suradnjom, pomoći će devet novih inovativnih turističkih paketa predstavljenih danas u Iloku: Blago Baranje i Bačke, Svirajte mi svirci, Kolo naokolo na dva kotača, Otkrivanje europske Amazone, Panonske tvrđave i vinski užitak, Okusi i mirisi Podunavlja, Put podunavskih delikatesa, Vina s Dunava i Sirevi i vina dunavske regije.

O značenju Dunava za Slavoniju, Baranju, Srijem i Vojvodinu i o tome može li i koliko ova europska rijeka pridonijeti prepoznatljivosti i turističkoj valorizaciji zemalja Srednjeg Dunava, govorili su turistički djelatnici, predstavnici institucija, organizatori manifestacija, vlasnici agencija, a priča je zaokružena prezentacijom “Okusa Srijema i Slavonije” u iločkom hotelu Dunav, koji je prvi na istoku Hrvatske dobio Michelinovu preporuku.

Iznimno se veselimo kad možemo sudjelovati na panelima ovakvog tipa koji u fokusu imaju razvoj i promociju kontinentalnog turizma. Na istoku Hrvatske imamo ogroman turistički potencijal i važno je da suradnjom svih dionika podižemo kvalitetu turističke ponude i infrastrukture, a tome pridonose i ovakvi projekti”, istaknula je u Iloku Snježana Brzica pomoćnica ministra turizma.

Turistički panel sufinanciran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. za potrebe promotivnih aktivnosti projekta „Central Danube Torur – Enhancing the tourism development in the Danube cross-border region. Projekt vrijedan 575.856 eura završava 15. ožujka, a trajao je dvadeset mjeseci. Partneri u projektu su: Grad Ilok, Razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije i Dunavski centar za kompetenciju.