4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Imelda May predstavlja novi singl – u novom stilu!

Više od autora

- vl promo-m_imelda-may_call-me_novi-singl_coverNovi singl nosi naziv ‘Call Me’ (Decca / Universal Music) dolazi s iščekivanog studijskog izdanja, koje u Hrvatskoj očekujemo sljedeće godine.

Osim što zvuči drugačije, Imelda May izgleda drugačije, snažnije, ženstvenije i zrelije. ‘Oduvijek sam voljela rockabilly 50-ih, no došla sam do točke gdje sam se praktički počela oblačiti kao Imelda May, i kao da sam ulazila u lik za nastup. Nisam to više željela. Ovo sam ja.’ kaže Imelda May.

Novim singlom ‘Call Me’ Imelda May okreće novo poglavlje u životu. Pjesmu je pisala u suradnji s Patrickom Davisom, a za produkciju singla, kao i čitavog iščekivanog izdanja, zaslužan je legendarni T Bone Burnett, koji o Imeldi kaže; ‘Nikada nisam upoznao nekog poput nje. Puna je života. Inspiriran sam njenom iskrenošću i darežljivošću.’

Iščekivano studijsko izdanje inspirirano je teškim situacijama u kojima se Imelda našla posljednjih godina. Nakon što je 2012. godine prvi put rodila, 2015. godine raspao se njen 18 godina dug brak.

Naslovi pjesama poput ‘Call Me’, ‘Black Tears’, ‘Shoulda Been You’, ‘Leave Me Lonely’, ‘When It’s My Time’, ili pak ‘The Girl I Used To Be’ govore sami za sebe, a Imelda navodi kako ne zna otkud će skupiti snage da pjeva pjesme, budući da jedva može o njima i pričati. ‘Sve je unutra: rođenje, sex, ljubav, razvod i smrt. To je priča mog života’ veli Imelda.

m_imelda-may_call-me_novi-singl_ST

Studijsko izdanje snimano je u Los Angelesu, gdje je gitaru svirao Marc Ribot, bubnjeve Jay Bellerose, a bass Zach Dawes. Imelda kaže kako su se odmah primili posla i snimili 15 pjesama u 7 dana. Iščekivani album bilježi gostovanja Jeffa Becka i maestra Joolsa Hollanda.

‘Jeff Beck trebao je svirati gitaru na pjesmi ‘Black Tears’. Došla sam kod njega na snimanje, i tada je čuo pjesmu ‘When It’s My Time’, te rekao kako želi solo i na toj pjesmi. Ja sam rekla da ne može jer Jools svira na njoj. Jeff je rekao; fučkaš Joolsa, ja želim svirati na njoj. Nezaboravan trenutak, Jeff Beck i Jools Holland bore se za solo. No Jools je odradio divan posao na pjesmi.’

IMELDA MAY: CALL ME [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno