24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Incubus objavili osmi studijski album

Više od autora

- vl promo-

Multiplatinaste alt-rock ikone – Incubus, predstavljaju iščekivani novi studijski album ‘8’ (Island / Universal Music). Najavljivano singlovima i pjesmama ‘Nimble Bastard’, ‘Glitterbomb’, ‘Undefeated’…, izdanje je konačno ugledalo svjetlo dana i dostupno je putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.

Bend ove godine slavi 20. godišnjicu objave albuma ‘S.C.I.E.N.C.E.’, a novo studijsko izdanje nasljeđuje album ‘If Not Now, When?’ (2011.) te EP izdanje ‘Trust Fall (Side A)’ (2015.). Kako i sam naslov otkriva, za Incubus je ovo osmi po redu studijski album, a zanimljivo je kako su u procesu stvaranja promijenili producenta te pri samom završetku novog materijala, napravili i potpuno novi miks. Naime, potpuno neplanirano i neočekivano svoj finalni produkcijski potpis na izdanje stavio je – Skrillex!

Kako je frontmen Brandon Boyd u nedavnom intervjuu za Billboard.com otkrio, novi je album bio u završnoj fazi, i u jednom trenutku Skrillex, s kojim su prethodno ostvarili prijateljski odnos, je navratio u studio preslušati što su napravili. Čuo je pjesmu ‘Familiar Faces’ i zatražio ih da mu pošalju trake, kako bi se poigrao s nekim svojim idejama – u samo sat vremena pretvorio je tamnu albumsku pjesmu u singl.

‘Nije ju učinio Skrillex pjesmom, već poboljšanom Incubus pjesmom. Nakon toga smo njega zadužili za ponovni miks i završnu produkciju čitavog albuma’ – zaključio je Brandon.

Popis pjesama: No Fun / Nimble Bastard / State Of The Art / Glitterbomb / Undefeated / Loneliest / When I Became A Man / Familiar Faces / Love In A Time Of Surveillance / Make No Sound In The Digital Forest / Throw Out The Map

INCUBUS: NIMBLE BASTARD [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno