27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Inferno (2016.)

Više od autora

- vl promo-

Inferno (2016) [cover]Kada je 2006. godine s kino distribucijom krenuo ‘Da Vincijev kod’ snimljen prema istoimenoj knjizi autora Dana Browna, malo tko je mogao prognozirati da će film u potpunosti poharati box-office i u konačnici u svijetu zaraditi preko 750 milijuna dolara. Očito je izrazito kontroverzna tema protiv koje se pobunila i sama Crkva zaintrigirala gledatelje pa je malo tko odlučio propustiti ovaj jedinstveni kino doživljaj koji je na kraju postao drugi najgledaniji film u svijetu te godine, odmah iza nedostižnih ‘Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje’. Tri godine poslije stigli su nam ‘Anđeli i demoni’, direktan nastavak ‘Da Vincija’ koji s jednakim uspjehom osvajaju kino blagajne i postaju jedan od deset najgledanijih filmova te godine u svijetu, odmah uz bok blockbusterskim gigantima poput ‘Avatara’, ‘Harryja Pottera i Princa miješane krvi’, ‘Transformera: Osvete poraženih’ i ‘Sumrak sage: Mladi mjesec’.

Ove jeseni dvostruki oskarovac Ron Howard (Genijalni um) i dvostruki oskarovac Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump) po treći puta udružuju snage i donose nam  ‘Inferno’ – treću filmsku inačicu super-uspješnog istoimenog književnog predloška autora Dana Browna koji je čak 11 tjedana proveo na prvom mjestu bestselera New York Timesa, a prema nekim procjenama do danas je prodano više od 6 milijuna primjeraka knjige u svijetu. Ovim putem predstavljamo vam najnoviju kino najavu ovog sigurnog filmskog blockbustera koji u domaća i svjetska kina stiže 13. listopada.

Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi ičega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubojice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog osobnog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo…

Inferno (2016) [St]

Uz Toma Hanksa u avanturističkom spektaklu ‘Inferno’ glavne uloge su ostvarili Felicity Jones (nominirana za Oscara za film Teorija svega), Irrfan Khan (Milijunaš s ulice, Pijev život), Omar Sy (Nedodirljivi, Jurski svijet), Sidse Babett Knudsen (TV-serija Borgen) i Ben Foster (Posljednji preživjeli, Warcraft). Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gdje će radnja filma gledatelje i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog dvojca redatelja i glavnog glumca (Howard i Hanks) kojima se ovaj puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava s razlogom je očekivati da nas očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama utržila preko 1,2 milijarde dolara.

Video distribucija: Menart, 2017.

TRAILER TITLANI: INFERNO [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno