- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Učenici OŠ A. G. Matoša Vinkovci vratili su se iz Španjolske gdje su sudjelovali na projektnom sastanku Erasmus+ projekta, a riječ je o suradnji među školama za inovacije i razmjenu dobre prakse.

Ciljevi projekta su podizanje motivacije kod učenika za učenje engleskog jezika i pomaganje u izgradnji povjerenja u svoje jezične sposobnosti te poticanje učenika i učitelja na korištenje moderne informacijske i komunikacijske tehnologije, uključujući platforme e-učenja za rad i suradnju na internetu. Cilj je također sustavno raditi na digitalnom opismenjavanju i poboljšanje ugleda i kvalitete nastave kroz profesionalni razvoj učitelja i razmjenu iskustava obrazovanja na temelju zadaća projekta. Sastanak je okupio učenike i učitelje iz Poljske, Grčke, Španjolske i Hrvatske. Školu su predstavljali učenici petog razreda Karlo Kampić, Lovro Katičić, Domagoj Suhić i Leon Udarović u čijoj su pratnji bile učiteljice Ksenija Jurišić, Marijana Matorić, Ozrenka Meštrović i koordinatorica projekta Ivana Grgljanić.

Predstavili su prvi broj časopisa “E+ vijesti” koji je besplatno podijeljen učenicima, učiteljima i lokalnoj zajednici i izložili fotografije na međunarodnoj izložbi “Moja škola”.