5 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Interpol predstavio desetu pjesmu s novog albuma Marauder

Više od autora

- vl promo-Predvodnici njujorškog post-punk zvuka i jedan od najcjenjenijih indie rock bendova 21. stoljeća najavili su nedavno svoje šesto studijsko izdanje koje će pod naslovom “Marauder” biti objavljeno, 24. kolovoza preko Matador Recordsa.

Interpol je album najavio singlom “Rover”, za koji je snimljen i spot s Ebonom Moss-Bachrachom u glavnoj ulozi, a ponedjeljak 30. srpnja je predstavljena i nova pjesma Number 10, čije samo ime sugerira da se radi o desetoj pjesmi na albumu.

Ovaj album ujedno je prvo izdanje Interpola nakon albuma “El Pintor” iz 2014. U medijskom priopćenju pjevač Paul Banks je album predstavio riječima “Marauder je jedno lice, jedan aspekt mene. To je lik koji sjebe prijateljstva i radi sulude stvari. Naučio me dosta toga, ali on predstavlja osobu koju je najbolje ostaviti u pjesmi. Ovaj album je način da mu se da ime i pospremi ga se na spavanje.”

Hrvatski fanovi su neke od pjesama s novog albuma imali priliku premijerno čuti na ovogodišnjem nastupu na INmusic festivalu na zagrebačkom jezeru Jarun.

Interpol su već s prvim koracima na njujorškoj sceni početkom novog milenija suvereno zauzeli poziciju predvodnika indie revolucije koja će promijeniti globalnu glazbenu scenu za generacije koje su uslijedile. Uz The Strokes, Yeah Yeah Yeahs i cijeli spektar rock sastava iz drugih krajeva SAD-a, Interpol je i petnaestak godina nakon proboja na međunarodnu scenu ostao jedan od najcjenjenijih i najaktivnijih sastava post-punk i indie rock revivala na prijelazu tisućljeća. [Mixer.hr]


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno