20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

ALBUM TJEDNA: Iron Maiden – Book Of Souls: Live Chapter (2017.)

Više od autora

- vl promo-


Druga polovica studenog u shopove diljem svijeta donijela je izdanje Iron Maidena ‘The Book Of Souls: Live Chapter’. Ovo luksuzno live izdanje na kojem se radilo gotovo dvije godine obuhvatilo je 15 pjesama snimljenih tijekom turneje The Book Of Souls World Tour. Turneja se protegnula na 39 zemlja na preko šest kontinenata, a vidjelo ju je preko dva milijuna fanova. U sklopu tog velikog, svjetskog putovanja, Iron Maiden posjetili su i Split u srpnju 2016. godine. Kako smo vas već informirali, Iron Maiden se vraćaju u Hrvatsku i iduće godine na nastup u zagrebačkoj Areni 24. srpnja.

‘The Book Of Souls: Live Chapter’ u hrvatske shopove stigao je u petak 17. studenog upakiran u CD, deluxe CD i LP s koncertnim filmom koji je dostupan na besplatnom online streamanju  te na digitalnom downloadu.

Album koji je producirao Tony Newton te jedan osnivač grupe Iron Maiden basist Steve Harris, baziran je na setlisti iz 2017. te vjerno prenose prenosi snimke s tih epskih koncerata. Spomenuta setlista pjesama koje uključuje na live izdanje sadržava šest pjesama s posljednjeg studijskog albuma ‘The Book of Souls’ kao i Iron Maiden klasike te omiljene pjesme njihovih fanova.

Koliko je truda uloženo u ovo nadolazeće izdanje koje vjerujemo neće razočarati niti jednog Maiden obožavatelja, pojašnjava nam Steve: ‘Proveli smo jako veliku količinu vremena radeći na ovom projektu jer sam želio što više približiti Maidenovom live iskustvu te sam želio što vjerodostojnije našim fanovima približiti koncerte iz raznih dijelova svijeta. A, to znači da smo doslovno sate i sate proveli preslušavajući trake sa svakog koncerta ne bi li odabrali materijal i konstruirali zvuk koji će se dosljedno odvijati tijekom trajanja cijelog albuma i koji će uhvatiti uzbuđenje raznih zemalja koje smo obišli, poput npr. El Salvadora koji je za nas novo otkriće pa do regularnih favorita poput Doningtona ili Wackena.’

Rod Smallwood, menadžer Iron Maidena dodaje: ‘The Book Of Souls World Tour’ je bio strašno velik pothvat, a posebno za Brucea koji je prvi put zapjevao u javnosti nakon što se oporavio od raka grla. Osim toga, on je pilotirao na Ed-Force Oneu koji je od prošle godine nadograđen s Boeinga 757 na 747 kako bi što brže mogli letjeti okolo po svijetu ne bi li posjetili što veći broj raznih gradova i fanova. Također, ova se godina nastavila uzbudljivim tempom jer smo odradili najuspješniju turneju po Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji ikad. Sve u svemu bila je to jedna vrlo posebna turneja i zbog toga smo ju željeli dokumentirati kako bi i nama I fanovima ostala što duže u sjećanju. Steve je odradio nevjerojatan posao skupivši sve te pjesme iz raznih gradova diljem svijeta.’

‘A, povrh svega toga, kao velika zahvala lojalnim fanovima iz svih dijelova svijeta, koncertni film s ove turneje dostpuan je na besplatnom live streamingu. Nadamo se da će svjetska Iron Maiden zajednica uživati u gledanju ovog posebnog događanja online. Mnogi od njih vidjet će se na tim snimkama jer smo posebnu pozornost posvetili upravo tome da se fanovi i momenti s turneje vide na video snimkama.’

Ovaj album replicira ‘The Book Of Souls’ u originalnim formatima te je objavljen kao limitirana edicija luksuznog dvostruka CD hardcase knjiga, uobičajeni 2CD album, te kao trostruki crni LP. Osim toga dostupan je i kao digitalni download.

Izdavač: Parlophone / Dancing Bear, 2017.

Popis pjesama:

CD 1: 1. If Eternity Should Fail (Sydney, Australia) / 2. Speed Of Light (Cape Town, South Africa) / 3. Wrathchild (Dublin, Ireland) / 4. Children Of The Damned (Montreal, Canada) / 5. Death Or Glory (Wroclaw, Poland) / 6. The Red And The Black (Tokyo, Japan) / 7. The Trooper (San Salvador, El Salvador) / 8. Powerslave (Trieste, Italy)

CD 2: 1. The Great Unknown (Newcastle, UK) / 2. The Book Of Souls (Donington, UK) / 3. Fear Of The Dark (Fortaleza, Brazil) / 4. Iron Maiden (Buenos Aires, Argentina) / 5. Number Of The Beast (Wacken, Germany) / 7. Blood Brothers (Donington, UK) / 8. Wasted Years (Rio de Janeiro, Brazil)

SPEED OF LIGHT [LIVE]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno