19 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan u Tvornici kulture

Više od autora

- vl promo-


Lisa Hannigan (koncert Tvornica) [St]

Koncert će se održati u četvrtak 30. ožujka ove godine a Lisa u Zagreb dolazi na krilima novog, trećeg albuma ‘At Swim’ kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju.

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea, te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku ‘O’ koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka ‘Sea Sew’ Lisin talent posao u potpunosti očit.

Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury.

Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su  Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom ‘Song Of The Sea’, a njen glas je uveličao TV seriju ‘Fargo’ te ‘Gravity’ koji je nominiran za Oscara.

Izdanje iz 2011. je ‘Passenger’ koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje ‘At Swim” koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti. ‘A Prayer for the Dying’ koja priča o gubitku, prekrasna balada ‘Ora’, hipnotična ‘Lo’ ili ljubavna ‘In Snow’ sve pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.

Kao predizvođač će nastupiti Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima.

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn, a na dan koncerta 100 kn.

LISA HANNIGAN: ORA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno