Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća.

U jednoj prometnoj nesreći (Ostrovo) je jedna osoba poginula, dok je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena. Dvije prometne nesreće (Retkovci – 2 osobe LTO, Otok- 2 osobe LTO) su za posljedicu imale lakše tjeleno ozlijeđivanje osoba.

Ukupno pet prometnih nesreća (Vinkovci-2, Jarmina-2 i Gradište) je zabilježeno sa materijalnom štetom.

Glede nepoštivanja prometnih propisa i najgrubljeg kršenja istih iz PU vukovarsko-srijesmke ističu da su tijekom cijelog vikenda četiri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja, od ukupno 31 vozača koji je zatečen da upravlja pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača izmjerena je kod vozača osobnog automobila, 36-godišnjaka iz Soljana, koji je zatečen u Otoku sa prisutnošću alkohola u organizmu od 2,05 g/kg. Smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu( tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, a tijekom proteklog vikenda 22.-24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

U noći sa petka na subotu na području PU vukovarsko-srijemske provedena je pojačana aktivnost u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu i poduzimanja represivnih aktivnosti prema mladim vozačima i vozačima sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.

S razine PU vukovarsko-srijemske u provođenje akcije bilo je uključeno 11 auto-ophodnji sa 23 policijska službenika osposobljena za nadzor i upravljanje cestovnim prometom, uključenim policijskim službenicima na graničnim prijelazima, korištenjem 14 uređaja za nadzor alkoholiziranosti vozača, 2 uređaja za nadzor brzine kretanja vozila i jednokratnim testerima za utvrđivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu.

Tijekom provođenja akcije, s razine ove Policijske uprave realizirano je sljedeće: naplaćene su 2 novčane kazne, uručeno je 11 mjera pisanog upozorenja, uručeno je 16 prekršajnih naloga i za 8 prekršaja slijedi optužni prijedlog što je ukupno 37 represivnih mjera prema utvrđenim prekršajima. 18 vozača isključeno je iz cestovnog prometa zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu.