7 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Iskupljenje u New Yorku film je koji je u Cannesu dobio ovacije publike uskoro u domaćim kinima

Više od autora

- vl promo-
Čak sedam punih minuta na filmskom festivalu u Cannesu trajao je gromoglasni pljesak oduševljene publike i kritike nakon što je s prikazivanjem završio film ISKUPLJENJE U NEW YORKU (You Were Never Really Here, 2017.). Radi se o novom uratku Lynne Ramsay koja nam se predstavila još 2011. godine izvrsnim i hvaljenim trilerom ‘Moramo razgovarati o Kevinu’, a koja sada donosi nešto mnogo mračnije. Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za ovaj akcijski triler koji posredstvom Discovery filma u domaća kina stiže u četvrtak, 29. ožujka.

Traumatizirani veteran i bivši agent FBI-a Joe, kojem nasilje nije stran pojam, u posljednje vrijeme za život zarađuje pronalazeći nestale mlade djevojke. Kada ga ugledni političar iz New Yorka unajmi da pronađe njegovu nestalu kćerku, posao se ubrzo izmiče svakoj kontroli, a Joea počnu mučiti noćne more dok istovremeno otkriva umreženu urotu koja ga može odvesti do konačnog iskupljenja… Ili do vlastite smrti.

Film Iskupljenje u New Yorku snimljen je prema istoimenoj kratkoj priči autora Jonathana Amesa iz 2013. godine. U glavnoj ulozi pojavljuje se talentirani Joaquin Phoenix, do danas tri puta nominiran za prestižnu nagradu Oscar (za uloge u filmovima ‘Gladijator’, ‘Hod po rubu’ i ‘Master’). Upravo su Phoenixov portret nemilosrdnog ubojice sa savješću i scenarij redateljice Lynne Ramsay istaknuti kao najjače karike filma, a u prilog tome idu i dvije nagrade osvojene na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu – za najboljeg glumca i najbolji scenarij. Uz Phoenixa u ostalim ulogama pojavljuju se Ekaterina Samsonov, Alex Manette, John Doman, Judith Roberts i Alessandro Nivola.

Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika, Iskupljenje u New Yorku ima gotovo 90% pozitivnih ocjena što ga svakako svrstava u onu vrstu filmova kakvi se ne smiju propustiti. Svoju premijeru u kinima u Sjevernoj Americi film je imao sredinom siječnja u sklopu filmskog festivala u Sundanceu gdje je također pobrao hvalospjeve publike i kritike. Zanimljiva je činjenica što je glazbu za film radio Jonny Greenwood, gitarist glazbene skupine Radiohead koji je ove godine nominiran za Oscara u kategoriji najbolje originalne glazbe za film ‘Fantomska nit’.

Akcijski triler Iskupljenje u New Yorku u domaća kina stiže 29. ožujka!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno