Nakon službene objave debitantskog album “Young” na engleskom jeziku, Matt Shaft objavljuje novi singl na hrvatskom jeziku “Ispod punog mjeseca”. Mladi glazbenik nastavlja koračati domaćom singer-songwriter scenom te i za ovu pjesmu potpisuje glazbu, tekst i aranžman.
“Ispod punog mjeseca” je prva ljubavna balada koja će se nalaziti na debi albumu na hrvatskom jeziku koji se očekuje na jesen iduće godine.
Povodom singla Matt je izjavio: “Ovo je moja prva pjesma koju sam u cjelini napravio u svojoj sobi. Tekstualno sam opisao situaciju zaljubljeno-nesigurnog para gdje je potreban upravo taj prvi hrabri korak da zajednička priča započne. Što se tiče zvuka, dao sam si vremena i truda te malo eksperimentirao sa drugačijim aranžmanom i pokušao ga približiti zvuku trenutne svjetske pop scene. Drugačijim pristupom slaganja instrumenata i izborom sampleova, dobije se raznolikost na svakoj pjesmi. Trudim se da svaka pjesma bude drugačija i nadam se da ću imati jednako kvalitetan i šarolik album kao cjelinu.
Naravno i ovu pjesmu nije zaobišao njegov prepoznatljivi element izražavanja – VIOLINA.
Popratnu animaciju za pjesmu je izradio Robert Matijević, kojem je ovo bio prvi zajednički projekt s Shaftom.
Za mix i master je zadužan Antonino Šimić iz Greenwood studija.
Sav ostali glazbeni materijal je dostupan na YouTube-u, Souncloud-u i Bandcamp-u te na svim dostupnim streaming platformama.