7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Ispred Vlade upucan policajac, počinitelj se ubio

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policajac koji čuva zgradu Vlade jutros je upucan na Markovom trgu, a nakon kratke potrage počinitelj je pronađen na Jabukovcu. Policija je izvijestila da je počinio samoubojstvo. Ozlijeđeni policajac je stabilno.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu, prenosi N1. Kažu kako je bio pri svijesti kada ga je hitna odvozila.

„Jutros, 12. listopada u 8.06 zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policije snage’, priopćili su vrlo brzo nakon pucnjave iz MUP-a.

Kako je policija kasnije dojavila, policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja.

„Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja“, priopćili su iz MUP-a.

Ranjeni policajac prebačen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

Pred Vladu je ranije stigao i potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost Tomo Medved.

„Ne mogu vam reći ništa više od onog što je poznato. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da se uhiti počinitelj. trenutno znam da policija lovi počinitelja. Građanima treba poručiti da je Hrvatska sigurna zemlja, sačekajmo da se provede istraga, da se uhvati počinitelj, pa ćemo o svim detaljima izvijestiti građane“, izjavio je Medved na Markovu trgu.

Kasnije se oglasila i Vlada: „Jutros je ispred zgrade Vlade upucan policijski službenik koji radi na osiguranju zgrade vlade. Nadamo se da će se ozlijeđeni policijski službenik brzo oporaviti“, poručio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Oko 9 sati u Vladu je stigao i premijer Andrej Plenković, koji u vrijeme pucnjave nije bio u Banskim dvorima. Markov trg nadlijetao je i helikopter.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno