-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Istim tempom i u ovoj godini

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uspješno održanom Čarobnom radionicom, Društvo naša djeca Vinkovci najavilo je još jednu aktivnu godinu, baš kakva je bila i ova prethodna. Uz već dobro poznate aktivnosti, našlo se tu i nekoliko noviteta.

„S 2022. godinom smo izuzetno zadovoljni. Prošla je radno, veselo, s puno novih aktivnosti, uz već postojeće likovno kreativne radionice, Bajkaonicu i Dječji tjedan koji tradicionalno održavamo u prvom punom tjednu listopada”, govori predsjednica Helena Crnjak.

Pojašnjava kako je njihovu Bajkaonicu u protekloj godini dodatno obogatila mlada Vinkovčanka Ella Hasel koja, osim što mališanima pripovijeda bajke po vlastitom izboru, osmišljava i likovne radionice povezane s aktualnom bajkom. Jedan od noviteta, izuzetno zanimljiv i dobro prihvaćen, je i radionica pisanja Kolibri na kojoj mladi od 15 do 25 godina pokušavaju poboljšati svoju spisateljsku vještinu, a sve uz pomoć Nikoline Maletić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti.


„Uz to, počeli smo i s radionicama za djecu između 6 i 12 godina koja imaju poteškoća u govoru. Vodi ju magistrica logopedije Sara Zlojić, a prvu smo održali krajem prošle godine s djecom koja mucaju”, pojasnila je Crnjak.

Nije zaboravila ni novi projekt Nauči, uoči, reagiraj koji provode zajedno s Gradom Vinkovci, Udrugom Klupko, udrugom Mladi protiv gladi te Stolnoteniskim klubom Cibalia, a vinkovački DND je trenutno u provedbi aktivnosti pod nazivom Mapiranja potreba djece, s obzirom na situaciju nastalu uzrokovanom koronavirusom. Provodi se u četiri osnovne škole u Vinkovcima, uglavnom s učenicima sedmog i osmog razreda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno