12 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Iva Ištvan pobjednica 2. Junior Barmen kupa VirtuOS 2023.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Osijeku je održan Tjedan VirtuOS-a – regionalna manifestacija koja je obuhvatila više od 500 sudionika, učenika i nastavnika iz više od 20 strukovnih škola i predstavnika ugostiteljsko-turističkih tvrtki, ustanova i institucija.
Održano je preko 20 radionica, dva natjecanja i dvije školske obljetnice, dok se cijela manifestacija odvijala na području četiri županije Istočne Hrvatske.
Jedno od natjecanja bilo je i drugo regionalno natjecanje učenika u području barskog poslovanja, održano u osječkom Regionalnom centru kompetentnosti. Natjecanje je to učenika koji se školuju za zanimanje konobar, čija je svrha provjera znanja i vještina o proizvodima u baru i njihovoj primjeni u pripremanju barskih mješavina te znanja o poznatim svjetskim koktelima i napitcima od kave.

Pobjednica je 2. Junior Barmen kupa VirtuOS 2023. Iva Ištvan, učenica Srednje strukovne škole Vinkovci. Drugo je mjesto osvojila Katarina Vondrak, dok je treće mjesto pripalo Luki Baraću, učenicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Učenici su se natjecali u 2 modula:
Modul 1 – Pripremanje napitaka od kave – espresso, cappuccino i Latte macchiato
Modul 2 – Pripremanje duge barske mješavine – vlastita kreacija
Recimo i kako je Iva učenica 4.c razreda, smjer turističko-hotelijerski komercijalist, a na natjecanju je bila sa svojom mentoricom Anom Gašparović.
Bravo za Ivu i njezinu mentoricu Anu!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno