U velikoj gradskoj vijećnici održana je sjednica Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Vinkovaca. Naglasak dnevnog reda bio je na pripremama za predstojeće unutarstranačke izbore.

Kako je istaknuo predsjednik GO HDZ-a Vinkovaca Mladen Karlić, ovih dana počinju ozbiljne pripreme za predstojeće unutarstranačke izbore koji će biti održani u tri kruga – od početka ožujka do polovine svibnja i Općeg sabora.

„Početkom ožujka idemo na izbore u temeljnim ograncima. U Vinkovcima imamo 12 temeljnih ogranaka gdje ćemo izabrati predsjednike i potpredsjednike, Izvršni odbor te izaslanike za Gradsku skupštinu. Nakon toga ćemo imati izbore za predsjednike gradskih, općinskih i županijskih odbora i onda nas očekuju Gradske skupštine gdje će biti izabrani članovi Gradskih odbora i izaslanici za županijsku skupštinu“, pojasnio je Karlić.

15. ožujka paralelno će biti održani izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika, pa će od tog datuma biti jasnija slika.

Krajem travnja bit će održana Županijska skupština gdje će se izabrati Županijski odbori, a nakon toga svi izaslanici još idu u Zagreb na Opći sabor HDZ-a gdje se bira Nacionalno vijeće i sva druga tijela koja se ne biraju direktno kao što je predsjednik.

„Očekujem da će ovi Unutarstranački izbori proći u jednoj fer i korektnoj političkoj borbi, da će u konačnici HDZ izaći jači i snažniji i da ćemo osnažiti gradsku organizaciju. Ja mogu reći da ću se kandidirati za predsjednika Gradske organizacije i da bih htio jedan moderniji odbor, odbor koji će raditi na jedan specifičniji način i koji će biti puno bliže mladima i onima koji imaju određene potrebe u gradu. To smo pokazali i kroz rad u Gradskoj upravi, a želja mi je to preslikati i na rad Gradskog odbora HDZ-a“, istaknuo je potpredsjednik Ivan Bosančić te pozvao sve članove da podrže taj put i da daju snagu kako bi se izvukli svi oni projekti koji su život u gradu učinili ljepšim i ugodnijim.