Foto: Dinko Šimac (Beyond Pines Films)
Ovog tjedna vam Začarana Močvara najavljuje koncert Ivana Grobenskog iz Koprivnice s čijim smo se opusom upoznali i u Vinkovcima, na koncertu u KC Walkow kojeg je ovaj mladić održao 10. siječnja ove godine. Novi koncert Ivana Grobenskog će se tako održati u nedjelju 25. listopda s početkom u 21:00 sat. Klub svoja vrata otvara sat ranije.
Ulaznice u pretprodaji idu po cijeni od 30 kn i mogu se nabaviti online putem Entrio sustava ili na webu Močvare dok ćete na dan koncerta za koncert Grobenskog ipak morati izdvojiti 10 kn više. Kao i uvijek u posljednje vrijeme, broj ulaznica je ograničen.
IVAN GROBENSKI (Koprivnica)
Nakon proljetnog i odličnog online nastupa Začarana Močvara FB Live Sessions u kojemu smo imali priliku čuti dio pjesama iz pjesmarice Ivana Grobenskog, ovu nedjelju nam stiže predstaviti sve to uživo, ali još i više od toga! Ekskluzivno ćemo čuti i nekoliko novih pjesama s nadolazećeg albuma lažnih kajkavskih narodnih pjesmama, koji će, sigurni smo, uzburkati vode i unijeti uzbuđenje u ovo učmalo vrijeme!
Ivan Grobenski je na sceni najpoznatiji kao član grupe Moskau, a tek od 2017. kao odmetnik u kantautorskim vodama. Od 2017. do danas objavio je dva hvaljena samostalna albuma, “Lessons in Life and Love” (2017) i “On Death & Other Problems” (2018), tri live albuma, “Live Lessons” (2018), “IG and the Broken Heavenly Orchestra Live from Hell” (2019) i “Začarana Močvara FB Live Session” (2020) i “Island Life” EP (2018), a uspješno nastavlja ignorirati trendove i sabotirati vlastitu karijeru, objavljujući ove godine i dva soundtracka (Odijelo i Dendrotaktilia). Daleko najpopularniji i najslušaniji album mu je šestosatni IG’s Drills u bauštelskim krugovima poznatiji kao “Bušilice”, a koji uskoro planira izvoditi i uživo.
Grobenski trenutno priprema i neo-tradicionalni album lažnih kajkavskih narodnih pjesama koji će izaći ove godine i kojim se nada ponoviti barem mali dio uspjeha Bušilica, a dosad su objavljena dva singla – “Črna megla” i “Siromahi i lazari”. Grobenski povremeno svira i s Dimitrijem Dimitrijevićem, Gentlemanom, Annom Moor i još nekim drugim ljudima, snima, producira i piše neke knjige koje nikako da završi.