Ivan Grobenski, na domaćoj glazbenoj sceni poznat kao član i frontmen umjetničkog kolektiva Moskau, tek se u projektu koji stoji iza vlastitog imena i prezimena ogolio i skinuo sve maske te donio svoju najizravniju i najiskreniju glazbu dosad. Ivan Grobenski će nastupiti 10. siječnja u Centru kulture Walkow a happening započinje u 22:00 sata!
Njegov prvi album “Lessons in Life and Love” s pravom je dočekan hvalospjevima regionalne kritike (“debitant godine” – StereoArt, “najbolji albumi prvijenac” – Muzika.hr, “najbolji regionalni album” – Gle.co.rs), budući da predstavlja sam vrh ovdašnjeg kantautorskog outputa prošle godine, a lo-fi produkcija produbljuje osjećaj izravnosti ovog konfesionalnog materijala koji na trenutke može zazvučati poput nečega što bi Lou Reed pisao skidajući se s dopa.
Grobenski aktivno surađuje i s ostalim glazbenicima na sceni (Gentleman, Dimitrije Dimitrijević itd.), a producent je i nekoliko izdanja (Klinika Denisa Kataneca – Nikta Zorja, Dimitrije Dimitrijević – Južno EP ; Ponestaće EP i Demoler Demoler – Demoler). U 2018. godini izlazi drugi studijski album “On Death & Other Problems”, a početkom ove godine i live album “Ivan Grobenski & The Broken Heavenly Orchestra Live From Hell” koji najavljuje i neki novi glazbeni smjer budućih izdanja.
Vidimo se 10. 01. 2020. u Walkowu a ulaz na koncert je slobodan!