Foto: Hedonism Tourism

Ivan Mlivić, iskusni koktel-majstor koji je znanje i iskustvo stjecao u barovima i hotelima diljem Hrvatske i izvan nje, a koji je mnogim Vinkovčanima poznat kao vlasnik nekadašnjeg Manufaktura bara, pobijedio je na natjecanju Angostura global cocktail challenge (AGCC) za Hrvatsku što mu je omogućilo izravan  plasman među deset najboljih barmena na regionalno natjecanje koje se koncem srpnja odvilo u Budimpešti.

S ciljem popularizacije svojih proizvoda, Angostura svake godine organizira Angostura cocktail challenge koji se odvija u tri kruga. Prvo se organiziraju natjecanja za svaku državu pojedinačno, zatim 18 regionalnih natjecanja na kojima sudjeluju pobjednici državnih natjecanja i potom se pobjednici regionalnih natjecanja natječu u finalu. Prvi krug natjecanje sastojao se u tome da su svi sudionici morali napraviti trominutni video u kojem predstavljaju cocktail koji sadrži minimalno jedan rum i jedan bitter branda Angostura. Naime, osim za bittere Angostura je desetljećima sinonim i za vrhunske  rumove. Video i receptura se potom šalje u sjedište Angosture i njihovi suci potom donose odluku o pobjedniku nacionalnog natjecanja.

Najbolje koktele napravio je upravo Ivan Mlivić iz Vinkovaca koji si je ovom pobjedom osigurao izravan plasman na regionalno natjecanje koje se održalo 29. srpnja u Budimpešti, a na kojemu su osim njega sudjelovali cocktail majstori iz desetak drugih europskih i azijskih država. U jakoj konkurenciji u Budimpešti Mlivić je osvojio izvrsno 4. mjesto i time pokazao da je Hrvatska dobila dostojnog predstavnika koji će, vjerujemo, nastaviti braniti njezine boje i hrvatsko ime i ime Vinkovaca i dalje pronositi svijetom. Bravo Ivane!