Konjički klub “Maestoso” u suradnji s Hrvatskim šumama i ove je godine organizirao vinkovačku Konjičku reviju koja je danas održana u uzgajalištu divljači Kunjevci. Dio ove, sedme po redu Konjičke revije, bilo je i 1. kolo Croatia kupa u vožnji jednoprega i dvoprega. “Ove godine imamo 17 prijavljenih timova iz cijele Hrvatske, koji se natječu u ove dvije kategorije. Sve su tu registrirani klubovi, prijavljeni u Hrvatskom konjičkom savezu, a što se tiče domaćih natjecatelja, danas nastupa i 5 vozača našeg kluba. Ovdje je riječ o dresurnoj vožnji, najzahtjevnijoj disciplini i kraljici zaprežnih sportova gdje do izražaja dolaze preciznost, točnost, gracioznost, izgled konja i ukupne prezentacije”, objasnio nam je predsjednik konjičkog kluba Maestoso Danko Drobnjak.

Najuspješniji u utrci jednoprega, s odličnim prolaznim vremenom, bio je Ivan Nikolić iz Andrijaševaca, član upravo Maestosoa, dok je u utrci dvoprega prvo mjesto osvojio Antun Živić iz Državne ergele Đakovo.

U okružju stoljetne šume današnje proljetno popodne ugodno su proveli i brojni posjetitelji, napose obitelji s djecom, kojih se ovom prilikom okupio priličan broj. Mališani su s oduševljenjem promatrali vještine i uvježbanost konja iz cijele Hrvatske, a za one hrabrije organizatori su organizirali i besplatne vožnje fijakerima kroz prekrasan ambijent kunjevačke šume.