Dubrovačka kantautorica Ivana Butigan objavila je svoj prvi samostalni album, simboličnog naziva – “Konačno”

Album je najavljen pjesmom “Tu i tamo iznova” za čiji je futuristički spot zaslužna redateljica Jasna Nanut, a sniman je u pomalo jezivoj atmosferi napuštenog hotela “Zagorje”.

U album “Konačno” smjestilo se osam pjesama o ljubavi, zbunjenosti, prihvaćanju i promjenama.

“Kroz život sam ostavljala mjesta, uloge, ljude koje sam jako voljela, a meni se samoj uvijek činilo da to sve ostavlja mene. Bilo kako bilo, sve mi je nedostajalo, boljelo me, zatvaralo me i nije ostavljalo prostora za nešto novo. Ova je glazba došla kao ogledalo koje je govorilo da nisam vrijedna ljubavi i darovala mi je priliku da napišem otpusno pismo toj zabludi.  Uz stihove i melodiju prolazim kroz sve još jednom, prihvaćam i otpuštam.” – o albumu nam je rekla Ivana.

Karizmatična dubrovačka kantautorica snažnog vokala tijekom dosadašnje glazbene karijere pjevala je u ženskim klapama Dišpet i FAlinđo te se naposlijetku priključila agro-pop bendu OPG s kojim je snimila album “Kompost”.

Tekst i glazbu za pjesme na albumu napisala je sama Ivana, dok je za aranžmane i produkciju zaslužan njezin brat, Toni Butigan.