18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Ivana Purkić i Marin Županović zlatni u Velikoj Gorici

Više od autora

- vl promo-


U organizaciji paraatletskog kluba Uspon iz Velike Gorice održan je miting u kojemu su se natjecali članovi Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Osam klubova sudjelovalo je na Velikogoričkom mitingu u disciplinama bacanja koplja, diska, kugle, čunja te disciplinama skok u dalj i u trčanju na 60 metara.

Boje vinkovačkog paraatletskog kluba branilo je šest članova – Ivana Purkić (disk), Marin Županović (disk i koplje), Marin Lozić (kugla), Martina Đukić, Ivana Kučević i Toma Žoldin svi u disciplini bacanja kugle.

U Vinkovce sa zlatnom medaljom vratili su se Ivana Purkić koja s hicem 24.54 metara zasjela na vodeću poziciju u disku i Marin Županović čije je koplje doseglo udaljenost od 16.90 metara, dok se disk zaustavio na 18.52 metara. Izvan konkurenciji u disciplini bacanja kugle od 2 kilograma nastupili su Martina Đukić, Ivan Kunčević i Toma Žoldin.

„Svi naši sportaši odradili su natjecanja prema planiranom. Iako je vrijeme bilo vrlo sparno i vruće, mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatima”, izjavio je trener Marko Leovac.

Iz kluba ističu kako je atletsko borilište bilo na visokoj razini pripremljenosti.

„Tri zlatne medalje i osobni rekordi su svakako zadovoljavajući rezultat za cijeli klub. Čestitam sportašima i treneru koji su se odlično pripremili za natjecanje u Velikoj Gorici. Pohvale idu i organizatoru natjecanja koji se potrudio da sve proteče prema planiranom”, riječi su predsjednika Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci, Dalibor Pavić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno