8 C
Vinkovci
Petak, 1. ožujka 2024.

Iz Disneyja je na velika platna stigla obiteljska avantura “Čudesan svijet”

Više od autora

- vl promo-

Originalna obiteljska akcijska avantura studija Walt Disney Animation predstavlja legendarnu obitelj istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja…

Disneyeve animacije imaju bogatu tradiciju dovođenja vrhunskih obiteljskih filmova na veliko platno u vrijeme blagdana.  Ali nijedan svijet nikad još nije bio toliko čudesno čudan poput ove posljednje originalne pustolovine animacijskog studija Walta Disneyja. “Čudesan svijet”, predstavlja legendarnu obitelj istraživača Clade koji pokušavaju preživjeti u opasnom krajoliku koji nije ucrtan ni na jednoj karti, zajedno sa šarolikom ekipom u kojoj su vragolasti mjehurić, tronogi pas i niz izgladnjelih stvorenja.

Čudesan svijet (Strange World, 2022) | HR plakat: Walt Disney Animation Studio/Blitz film promo

U svojoj biti, “Čudesan svijet” je priča o obitelji, pogotovo o tri generacije koja svaka traži svoje mjesto u svijetu. Tragač Clade je briljantni obiteljski čovjek – koji je kao tinejdžer otkrio biljku koja je postala izvor energije koji je promijenio cijeli svijet. Tragačev otac Jaeger još se u mladosti otisnuo u svijet kako bi postao jedna od istraživačkih legendi, dok je tragačev sin Ethan veseo šesnaestogodišnjak koji ima odličan smisao za humor i dobru radnu etiku (za jednog adolescenta). Ethan pomaže na farmi, ali nije siguran želi li krenuti očevim stopama. Tri generacije Cladeovih uvelike se razlikuju, a te razlike pokazat će se kao razjedinjavajuće – ali istovremeno imaju i puno više toga zajedničkoga nego što bi ijedan od njih to htio priznati.


Njihovo putovanje odvede ih u svijet za koji nitko nije znao da postoji, gdje će se susresti s nizom životinja koje nitko prije nikad nije vidio – neke od njih su čudne, neke čudesne, a neke jednostavno opasne. Ali najveće otkriće koje očekuje Cladeove je ključ njihovih međusobnih odnosa, kao i ključ cijele njihove budućnosti, ako ga uspiju pronaći.

Likovima iz filma su glasove posudili Franjo Dijak kao Tragač Clade, Filip Šovagović kao Jaeger Clade, Tit Emanuel Medvešek u ulozi Ethana Cladea, Iva Mihalić kao Meridian Clade i Ana Begić Tahiri kao Callisto Mal. U ostalim su ulogama Fabijan Komljenović, Filip Juričić, Barbara Nola, glazbenik Dino Jelusić, poznati radijski voditelji Filip Riđički i Tamara Loos i jedan od najpoznatijih domaćih TikTokera Dario Marčac.

“Čudesan svijet” (Strange World) u svim kinima možete gledati od 24. studenog u distribuciji Blitz filma. Ulaznice su u prodaji na blagajnama kina ili online.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno