U Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica provedeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjakinja je 6./7. rujna otuđila novčani polog u iznosu od nekoliko tisuća kuna iz ugostiteljskog objekta u Nuštru, u ulici Križnog puta.

Protiv 30-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetnišvu u Vinkovcima.

Stanje u prometu

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, markušica ,Cerna).

Iz policije su izdvojili postupanje prometne policije prema recidivistu u činjenju prometnih prekršaja:

Jučer, oko 9 sati i 40 minuta, u ulici H. D. Genschera u Vinkovcima, prometna policija zaustavila je i kontrolirala osobni automobil „VW“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnjak iz Vinkovaca.

Za vrijeme kontrole, policijski službenici su, razgovarajući s vozačom posumnjali kako je vozač pod utjecajem alkohola, što je i potvrđeno alkotesitranjem (1,24 g/kg).

Provjerom u službenim evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova, utvrđeno je kako 62-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta i poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja odnosno da je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Kako je 62-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 62-godišnjak je uhićen i priveden pred Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim. Presudom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna i kazna zatvora od 20 dana (uvjetno) i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

S obzirom na sve češće primjere grubog kršenja prometnih propisa iz policije upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, da ne sjedaju za upravljače vozila ako su konzumirali nedozvoljenu količinu alkohola.

Unatoč svakodnevnim medijskim objavama o prometnim nesreća sa smrtnim posljedicama ili teže ozlijeđenim osobama koje su prouzročili nesavjesni vozači pod utjecajem alkohola, dio vozača i dalje ignorira upozorenja i savjete policije. O tome svjedoči postupanje policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci koji su u proteklom tjednu od početka „Vinkovačkih jeseni“ iz prometa isključili 22 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.