28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Iz spremnika teretnog vozila otuđeno gorivo; dvojac iz Gunje osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Više od autora

- vl promo-


S rastom cijena goriva, raste i učestalost provala u spremnike vozila, tako provaljeno je u teretni automobil parkiran na gradilištu u Dugoj ulici u Vinkovcima iz kojeg je otuđeno pogonsko gorivo čime je vlasniku, tvrtki iz Svinjarevaca, počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32- i 30-godišnjakom, oba iz Gunje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 32-godišnjak tijekom svibnja i lipnja 2022. godine, u nekoliko navrata u mjestu Đurići prodao manje količine droge amfetaminskog tipa „speed“ i „marihuana“, a 30-godišnjak ga je tada za novčanu naknadu svojim automobilom vozio iz Gunje do Đurića.

Tijekom kriminalističkog istraživanja su, temeljem sudskog naloga, provedene pretrage doma i drugih prostorija oba osumnjičenika, te vozila 30-godišnjaka, a pritom je u domu 32-godišnjaka pronađeno i oduzeto 458 grama „speeda“, 4,25 grama „marihuane“, 23 grama nepoznate bijele praškaste tvari, zasađena biljka „cannabis sativa“ te digitalna vaga. Protiv osumnjičenih policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno