Novi singl i spot Svemira zove se “Zadnja djevojka atomskog doba” i dolazi u trenutku kada se njihov hvaljeni album “Strah od dubine”, na kojem se nalazi, pojavljuje i kao vinil.  Spot za pjesmu ponovno je snimljen s njihovim starim suradnikom Doringom, koji je autor i prošla dva svemirska spota, te jedan od snimatelja live verzije albuma “Svemir uživo u Mega kući”.
“Naziv pjesme preuzet je iz pasusa jedne knjige, koju sam pronašla na policama kućne biblioteke”, kaže frontwoman banda Zvonka Obajdin, te citira:
“Žene generacije koja vam je prethodila nisu bile pripremljene za izvršavanje tih delikatnih funkcija koje zahtijevaju ujedno i tehniku i navike razmišljanja. Zato je budžet bio njihova crna točka i uzrok brojnih sukoba. Vi, mlade djevojke atomskog doba, kojima sve nove tehnike što olakšavaju materijalni život izgledaju naravne, nećete imati mnogo problema.” Iz: “Mlada domaćica”, poglavlje “Kućni budžet i kućni dokumenti”, Mladost, 1965.
Povodom izlaska albuma na vinilu, bend najavljuje i koncert, u petak 29.11.2019, u zagrebačkom KCM-u (Kulturni centar Mesnička, Mesnička ulica 12). FB event
Album benda možete preslušati i na njihovoj bandcampu, a njegovu live akustičnu verziju u cijelosti pogledati na youtube kanalu banda.