23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Iza Bjelin Spačve iscrpljujuća, ali i najuspješnija sezona u povijesti kluba

Više od autora

- vl promo-

RK Bjelin Spačva Vinkovci nedavno je zaključio izvanrednu sezonu koja je ujedno i najbolja u povijesti kluba. Naši rukometaši zauzeli su visoko četvrto mjesto u Paket24 Premijer ligi, izborili su Europu, a ostvaren je i plasman na Final 4 kupa. O sezoni, ali i planovima za budućnost, porazgovarali smo s trenerom Josipom Mečićem.

„Sretni smo i zadovoljni, a u jednu ruku smo i ispražnjeni. Uspjeh koji smo postigli u ovoj sezoni je hvalevrijedan i definitivno zaslužuje ostati u analima rukometa. Bilo je teško, s obzirom na to da smo mi povratnici u Paket24 Premijer ligu. Znali smo koju kvalitetu imamo i da možemo postići velike ciljeve, ali teško je bilo da će se sve poklopiti, pogotovo zbog puno ozljeda koje smo imali tijekom sezone”, kazao je Mečić dodavši kako nije bilo ni sreće kada se u polufinalu kupa izvukao Zagreb, ali da su četvrto mjesto i Europa svakako veliki rezultat.

FOTO: Jozo Cabraja / Kolektiff

Trener Bjelin Spačve prošlog ljeta ostvario je najveće moguće zvanje u rukometnom trenerskom poslu i postao je EHF Master Coach, a s tom licencom može voditi bolio koji rukometni klub ili reprezentaciju na svijetu, a u vinkovačkom klubu radi već okruglih 20 godina. Kako sam kaže, ovaj rezultat poticaj je za daljnji rad, ali potrebno je i dodatno ulagati u dečke koji su svojim igrama ostvarili ovaj rezultat. Ovo je rukometašima Bjelin Spačve pokazatelj da mogu igrati, ali je potrebno više raditi, a Mečić objašnjava da je moguće da ove ili sljedeće sezone netko od njih bude zanimljiv imućnijim klubovima ili da dobiju ponudu iz inozemstva.

„Svi dečki imaju ugovore, nikome ne ističe ove godine, osim Vladi Matanoviću koji je došao kod nas da mu damo priliku da se vrati u svijet rukometa nakon jedne teške ozljede. On je to iskoristio, potpisao je ugovor za sljedeću sezonu sa slovenskim Velenjem, ali to smo nadomjestili popunom naših mladih igrača. Vratili smo Antuna Parata iz Valpova i priključit ćemo naše mlađe uzraste, ima budućnosti i samo moramo dobro raditi”, nadodao je trener.

Nakon naporne sezone, pred rukometašima i stručnim stožerom stanka je do kraja mjeseca srpnja. Tada će se već i vidjeti kakav će Bjelin Spačva imati ždrijeb u Europi i negdje u to vrijeme krenut će se s pripremama. Momčad je dosta emotivno i fizički iscrpljena, a ovo je svakako odlična prilika za napuniti baterije i dobro se pripremiti za novu izazovnu sezonu. Veliki problem klubu stvaraju financije, vrlo je teško boriti se s time, ali Bjelin Spačva očit je primjer kako se i s manje sredstava može složiti odlična momčad i ostvariti velike stvari.

„Imali smo slabu financijsku podršku, mi smo klub koji ima možda najmanja financijska sredstva u državi, ali borimo se, složni smo te smo napravili veliki rezultat. Ako financije budu koliko toliko stabilne, zadržat ćemo okosnicu momčadi. Nećemo se predati, nama je svaka godina ista. Općenito na razini države sredstva financiranja nisu definirana i sve dok to ne bude bit će patnja iz godine u godinu. Sve je stvar u tome koliko tko ima snage za izdržati, a mi očito imamo”, zaključno će trener Josip Mečić.

Iza Bjelin Spačve sezona je iz snova, a u svim domaćim utakmicama imala je podršku svojih vjernih gmazova i odlično ispunjene dvorane. Nadamo se da će vinkovački klub imati uspješnu i sljedeću sezonu, ali i da će u Europi također imati što za reći i ostvariti zapaženi rezultat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno