2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Iza Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije godina je projekata, probleme stvara više od 2500 kvarova godišnje

Više od autora

- vl promo-

Prošla godina je za Vinkovački vodovod i kanalizaciju bila ispunjena raznim projektima. Na 21. sjednici Gradskog vijeća direktor tvrtke Mario Komšić prokomentirao je 2022. godinu, ali i najavio planove za završetak tekuće.

„Nastavili smo s aglomeracijom kroz Nacionalni plan oporavka. Kandidirali smo ukupno 10 projekata vrijednosti 46 milijuna eura, potpisali su ugovore s Hrvatskih ugovorima, Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i održivog razvoja, gradovima i općina. Uključeno je osam općina i dva grada, a do kraja godine očekujemo raspisivanje javnih natječaja te uvođenje izvođača u radove sljedeće godine. Stoga, nakon aglomeracije ponovno imamo veliki investicijski ciklus”, istaknuo je.


Svi projekti podižu kvalitetu življenja, a kroz njih je obuhvaćena skoro cijela županija. Distribucijska mreža velika je 1256 kilometara, a najveći problemi su kvarovi. „Na godišnjoj razini imamo oko 2500 kvarova, a za sanacije istih potrošimo oko 6 milijuna kuna kako bi građani imali dostupnu pitku i zdravstveno ispravnu vodu. Otklanjamo najbrže moguće probleme, imamo besplatni telefon na kojeg građani mogu prijaviti kvar, a kroz nekoliko dana uvijek otklonimo kvar.”

Za kraj, Komšić je potvrdio kako bi po planu radovi u Genscherovoj ulici trebali biti završeni do 16. studenog, no o tome naravno ovise vremenske prilike.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno