Ovogodišnji izbornik Festivala Ivica Pucar odlučio se za 21 dramski uradak među kojima je i vinkovačka „Gospođica Julija” u koprodukciji s osječkim HNK-om.

Grad domaćin je Županja, planirano trajanje 13.- 22. svibnja.

U izvedbama će, nadamo se, a s obzirom na epidemiološku situaciju uživati i publika Vinkovaca, Iloka, Otoka i Vukovara. Zagrebačka Gavella stiže s autorskom uspješnicom „Hotel Zagorje” Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić. Kazalište Komedija oduševit će s komičnom farsom „Brat bratu” u režiji Lee Anastazije Fleger.

ZKM stiže sa predstavom redatelja Aleksandra Švabića „Dobro je dok umiremo po redu.“ S Kerempuhom nam stiže i omiljeni Milijunaš Tarik Filipović, ujedno i redatelj predstave s partnerom na sceni Borisom Svrtanom u njihovoj uspješnici „Predsjednici&Ca (Pretposljednja večera)“. U režiji Ivana Lea Leme gledat ćemo „Vla-vla-Vlajland cabaret” kazališta Moruzgva. Teatar EXIT u suradnji s ADU u Zagrebu donosi „Feštu“ autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. I Berkoffova „Tiha noć“ u režiji Matka Raguža iz exitove je radionice.

Planet Art i Teatar Rugantino stižu sa „Boksačkim srcem” redatelja Marka Torjanca.

Teatar Gavran dovodi „Savršene partnere.” Jakov Sedlar potpisuje „Heloise i Abelard“ Mercury filma u koprodukciji s teatrom &TD.

U kategoriji predstave za djecu i mlade Mala scena donosi „Sunce djever i Neva Nevičica“ Ivice Šimića, a kazalište Prijatelj „Hrvatske vile i vještice“.

Histrioni nastupaju s predstavom „Na parove razbrojs“, a kazalište Luda kuća s „Potpunim strancima“ u režiji Renea Bitorajca. Fiji grupa d.o.o. „Da sam ptica“ u režiji Arije Rizvić. HNK iz Splita donosi na daske Festivala „Francuzicu.“ Osječani, Gavella i OLJK stižu s Čehovljevim „Višnjikom“ u režiji Dražena Ferenčine, a HNK u Varaždinu s „Ciglama Svete Elizabete“ u režiji Kreše Dolenčića. Zadrani se predstavljaju „Hanibalom podzemnim“ u režiji Matjaža Latina.

Foto: Festival glumca
Foto: Festival glumca