6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Izgorio slamnati mamut u Mohovu

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Večeras oko 19:25 u Mohovu je izbio požar u kojemu je izgorio slamnati vunasti mamut u prirodnoj veličini – poznati simbol Mohova, prenosi portal Press 032.

Predsjednik Udruge Dolina mamuta Goran Popović kaže kako je uzrok požara vjerojatno kratak spoj na ukrasnim lampicama koje su bile postavljene, između ostaloga, i na slamnatom mamutu.

“Zvali smo i vatrogasce i policiju, ali pomoći nije bilo. Mamut je izgorio vrlo brzo. Nažalost, 2020. godina se nastavlja, pa smo nakon pada mamuta imali i požar. Ali, glavu gore i nadajmo se boljim danima”, rekao je Popović.

Slamnati mamut u središtu Mohova postavljen je prije 5 godina i proteklih godina postao je simbol ovoga naselja uz Dunav. Uz vunastog mamuta, u prirodnoj veličini od slame su izradili i hijenu i nosoroga. Na taj način mještani Mamuta žele ukazati na činjenicu da su u dalekoj prošlosti u dolini Mohova obitavale životinje poput mamuta, nosoroga. U prilog tome govore i brojni nalazi kostiju prapovijesnih životinja.

“Nećemo sigurno odustati. I ranije nam je bilo u planu postaviti u središtu sela kamenu skulpturu mamuta. Nakon što je izgorio slamnati mamut sad ćemo krenuti u potragu za donatorima s ciljem izgradnje kamene skulpture. Po ranijim procjenama za to nam je potrebno osigurati oko 60 tisuća”, istaknuo je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno