15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Izgubljena poezija Tina Ujevića u interpretaciji Brune Krajcara i Lee Deklave

Više od autora

- vl promo-Bruno Krajcar i Lea Deklava (igračka vjetrova, single) [St]Bruno Krajcar i Lea Dekleva predstavljaju singl ‘Igračka vjetrova’, prekrasnu pjesmu s uglazbljenom poezijom Tina Ujevića.

‘Leti ko’ lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena, za zemlju nije za pokoj nije cvijet što nema korijena…’, stihovi su to velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića koje je uglazbio svestrani istarski glazbenik Bruno Krajcar. Aranžman pjesme djelo je mlade labinske glazbenice s londonskom adresom, Dine Rizvić.

Singl ‘Igračka vjetrova’ su poznata zagrebačka kantautorica Lea Dekleva i pulski kantautor Bruno Krajcar premjerno izveli na posljednjem festivalu Chansone u zagrebačkoj Komediji, a nedavno su za njega završili i snimanje videospota.

Spot su snimili u Višnjanu, u režiji poznate porečke redateljice Katje Restović i njezine ekipe Rose art videa Josipa Pina Ružića te na inicijativu i podršku direktorice Turističke zajednice Općine Višnjan Romine Sinosich.

Odabir višnjanske šume Pineta kao glavne kulise snimanja te starogradske jezgre Višnjana kod šterne i samog centra mjesta, pokazao se izuzetnim potezom unatoč hladnoći. Uz senzibilne glasove Lee Dekleve i Brune Krajcara, kadrovi spota idealno su se stopili s mjestom snimanja, ostavljajući osjećaj skladnosti, nostalgije i romantike.

BRUNO KRAJCAR I LEA DEKLAVA: IGRAČKA VJETROVA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno