23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Izgubljeni grad Z (The Lost City Of Z, 2017.)

Više od autora

- vl promo-


Izgubljeni grad Z (The Lost City Of Z, 2017) [poster]Britanski arheolog Percy Fawcett je 1925. godine krenuo u istraživanje amazonske prašume kako bi pronašao antičku civilizaciju i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada. Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Istraživači su najčešće umirali od gladi i bolesti ili su ih ubili Indijanci, i tako ostavili čovječanstvo u uvjerenju da je Amazona stvarno nenaseljena. No Fawcett se godinama pripremao za taj put.

Grad ‘Z’, navodni El Dorado, opsesija je mnogih istraživača, arheologa, pustolova. No svaka ekspedicija koja ga je pokušala pronaći okončala je katastrofom…

Pomislili bismo da bi Jax Teller iz ‘Sinova anarhije’, vampir Edward Cullen iz ‘Sumrak sage’ i ‘Spider-Man’ bili sposobni zajedno preživjeti putovanje brodom po Amazoni. No čini se da nije sve tako glatko.

Trojac glumaca koji su glumili spomenute kultne likove – Charlie Hunnam, Robert Pattinson i Tom Holland – nalaze se u potrazi za nemogućim u jezivom prvom traileru za dugoočekivani film ‘Izgubljeni grad Z’.

Hunnam predvodi put kao Percy Fawcett, stvarni avanturist koji je riskirao život kako bi pronašao mitski grad Z u Brazilu na zloglasnoj ekpediciji 1925. godine. ‘Ako uspijemo pronaći grad za koji se smatra nemoguće da uopće postoji, odmah se može napisati novo poglavlje u povijesti čovječanstva.’, Fawcett govori u traileru.

Zanemarujući mnogobrojna upozorenja da su male šanse za njihov sretan povratak sa ovog putovanja, Fawcett i njegov zamjenik Henry Costin (Pattinson) ipak kreću na opasan put po rijeci Amazoni.

Izgubljeni grad Z (The Lost City Of Z, 2017) [St]

Film Izgubljeni grad Z temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna iz 2009., koja opisuje događaje iz stvarnog života ovih avanturista. Film je već godinama u pripremi a režirao ga je i napisao scenarij poznati redatelj James Gray (Mala Odessa, The Yard).

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER: IZGUBLJENI GRAD Z [2017]

POSTER FILMA [HR]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno