26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Izložba fotografija tematike karnevala u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Veljača je mjesec karnevala i iz tog razloga smo provjerili što se ovih dana u prošlosti odvijalo u gradu na Bosutu. Vinkovčani su, primjerice, 1999. godine mogli vidjeti izložbu fotografija Rahele Pavušin s tematikom karnevala u Vinkovcima, držana na Valentinovo 14. veljače, na vinkovačkom korzu.

To je bila druga fotografska izložba u galeriji, aktualna i vezana za svježi događaj, kao što su bili labudovi Bote i Panića. Izložba s maškarama Vinkovačkog karnevala svojevrsna su podrška svima koji su sa svojim marom počeli na ovaj način uključivati i naš grad u redove karnevalskih gradova. Ovim načinom Rahela, piše Antun Smajić, snima kao član Fotokluba Vinkovci i sama izrađuje fotografije, a s ovom izložbom u Galeriji Matice hrvatske daje svoj doprinos likovnim događanjima Vinkovaca. Fotografira otkad zna za sebe, nastavljajući obiteljsku tradiciju. Uz sve profesionalne obveze uvijek pronalazi vremena napraviti, izraditi i opremiti sliku za svoju dušu i izložiti je na samostalnoj ili zajedničkoj izložbi s drugim autorima. Neumorno snima motive koji nose njezin autorski pečat i izraz su osobnosti, stila i prepoznatljivosti.

Također, voli uvrebani trenutak, ali i dobro kadriran pejzaž, a njeni crno bijeli portreti odišu majstorstvom kojega nemaju fotografi bez tradicije, stoji u 8. broju Vinkovačkog lista od prije 24 godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno