29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Izložba “One su tu” preselila se u Osijek

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon što je po peti put predstavljena publici u Vinkovcima, simbolično uz Dan žena 8. ožujka 2024., izložba One su tu otvorena je i u Osijeku u okviru Osječkog ljeta kulture. Prva je to od dvije velike izložbe u sklopu OLJK-a, a može se pogledati sve do 24. srpnja u Galeriji Kulturnog centra Osijek.

Podsjetimo, nacionalna izložba ONE SU TU nastala je 2020. godine kako bi promicala vidljivost i raznolikost ženskog umjetničkog stvaralaštva. Pokrenule su ju dvije Vinkovčanke, akademska kiparica Ana Čolaković i vizualna umjetnica Iva Muškić, a ovo je prvi put da je otvorena u nekom drugom gradu.

Kako nam kažu Iva i Ana, program izložbe temelji se na javnom natječaju koji je otvoren za sve umjetnice koje djeluju na području Republike Hrvatske. Kreativna sloboda i pravo odabira medija, stila i teme ističu se kao važni elementi. Umjetnice istražuju široki spektar umjetničkog izraza kroz različite medije, uključujući crteže, slike, skulpture, grafike, fotografije, videozapise i instalacije te nude raznolike estetske, konceptualne i teorijske pristupe.

Izložbu možete posjetiti od ponedjeljka do subote od 10 do 21 sat, sve do 24/7 2024. Ulaz je slobodan!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno