15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Između nagrade za Pjesmu godine i izlaska albuma, Ana Opačak predstavlja novi singl “Lijepi moj”

Više od autora

- vl promo-
Foto: Ivo Burić

Omiljena splitska pjevačica – Ana Opačak predstavlja novu pjesmu – “Lijepi moj” kojom najavljuje skori izlazak svog albuma prvijenca.

“Prošlu godinu mi je definitivno obilježila “Pjesma” koju sam izvela s Gabi Novak za koju smo dobile i nagradu Music Pub za Pjesmu godine. Suradnja s Gabi bila je neprocjenjivo iskustvo i izuzetno priznanje jednog od mojih glazbenih uzora za sav moj dosadašnji rad, ali i potpora za sve ono što tek spremam. Plan je bio da iduća pjesma iziđe zajedno s objavom albuma na proljeće, no onda smo iznenada odlučili to vrijeme čekanja prikratiti objavom još jednog singla s albuma koji je zvukom i atmosferom potpuno drugačiji i od prethodnog i od onog sljedećeg pa se ovo uspavano zimsko vrijeme činilo se kao pravi trenutak za injekciju takve neke prpošne, lepršave i opuštene energije kakvu “Lijepi moj” nosi.” – rekla je Ana Opačak.

“Iako je pjesma snimljena čekala već tri godine svoj red, a na kraju smo je poprilično iznenada odlučili pustiti vani, nije bilo vremena za čekanje pa smo joj dodijelili i pomalo neočekivan prateći video. Glazba je ono što mi je uvijek u prvom planu, ali sam po prirodi vizualan tip i esteta stoga jako pazim i na vizualnu estetiku koja tu glazbu prati. Kako snimanje naših klasičnih video spotova na kakve sam navikla svoju publiku zahtijeva ranije planiranje i pripremu, ovaj put smo trebali djelovati brzo pa je tu došla do izražaja kreativnost i snalažljivost. Srećom kad ti je prijatelj umjetnik Toni Mijač ujedno i dugogodišnji suradnik koji potpisuje većinu mojih videospotova posljednjih godina pa iz svog rasprodanog rasporeda od snimanja i izložbenih aktivnosti po cijeloj Europi uspije uštipnuti i jedno sunčano jutro u Splitu dobili smo jednu simpatičnu video minijaturicu s maksimalno vizualnog efekta koji je u sebi obuhvatio polet, lakoću i vedrinu pjesme.” – otkrila je Ana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno