U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci danas je održana radionica „Čarapaonica“ za djecu i roditelje na kojoj su vješte ruke članica udruge „Škrinjica“ svima prisutnima pokazale u što se može pretvoriti stara čarapa.

Djeca i njihovi roditelji su ponijeli sve one usamljene čarapice koje neobjašnjivo ostanu bez svog para nakon samo nekoliko pranja u perilici. Gradska knjižnica i čitaonica još jednom je pokazala kako uživa u dobrim i kvalitetnim suradnjama,a jedna od tih suradnji je sa svima poznatom vinkovačkom udrugom Škrinjica koja je rasadnik ideja i uzor svim Udrugama u okolici.

“Svi dobro znaju da nas u Knjižnici jako puno vesele suradnje. Jedna od dobrih suradnja je s vinkovačkom udrugom Škrinjica. S njihovim i našim vrijednim rukama ćemo se vratiti malo u prošlost. Vratit ćemo se u vrijeme kada su se lutke više izrađivale, a manje kupovale. Isto tako ove vrijedne žene pokazat će nam, ali nas i podsjetiti da se one čarape koje su malo poderane ili rasparene ne moraju odmah baciti u smeće nego se mogu i zakrpati i od njih se može napraviti nešto novo i zanimljivo. Veseli nas ova suradnja, druženje i opuštena atmosfera,a pogotovo naas veseli činjenica što je to u prostore naše Knjižnice”, istaknula je ovim putem Sonja Šimić, voditeljica Dječjeg odjela.

Ova vrlo kreativnu radionicu je začinila i jedna prikladna priča naziva “Čarapojedac”. Priča je to koja je djeci na jedan vrlo zanimljiv način objasnila gdje neke njihove čarape čudno nestaju.

Od para čarapa nalazite samo jednu, a od druge nema ni končića? Skoro nove čarape imaju rupu na prstima? Ili rupu na peti? Sigurni ste da ste navečer prije spavanja ostavili obje čarape na podu usred sobe, a sad je tamo samo jedna? Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, onda je Čarapojedac i u vašoj kući. A u ovoj knjizi djeca su saznala sve što se o Čarapojedcima mora znati.

Uz ovo prekrasno druženje i širenje pozitivne energije djeca su naučila nešto novo, a vjerujemo i kako su dobili još veću želju da češće posjećuju našu Kjnjižnicu koja uvijek pruža nove i zanimljive sadržaje, kako djeci tako i odraslima.