Učenici i nastavnici Osnovne škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Rokovaca– Andrijaševaca svake godine ostvaruju zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjma, a ove godine veliki uspjeh polučili su na državnoj smotri LiDraNo i na državnom natjecanju mladih tehničara.

Stoga je načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić povodom ovih iznimnih rezultata primio danas učenike Josipa i Antu Jurkovića, braću blizance i Bornu Božičevića te njihovu mentoricu prof. Slavenku Komljenović koji su oduševili svojim nastupom na LiDraNu u Šibeniku, te Tina Karalića i njegovog mentora Ivana Dejanovića koji je osvojio drugo mjesto na 61. državnom natjecanju mladih tehničara u području elektronike održanom u Poreču.

Načelnik Damir Dekanić ovom prigodom zahvalio je učenicima i mentorima na njihovom predanom radu i trudu istaknuvši kako je ponosan na njih, kao i to da će općina pratiti njihov rad i u budućnosti te poticati kako bi i u narednim godinama ostvarili slične uspjehe, jer riječ je o izuzetno nadarenoj djeci, a trojica učenika pohađaju tek šesti razred.

U pratnji učenika i mentora bio je i ravnatelj škole Igor Miličević zahvalivši se načelniku na primanju i što je prepoznao kvalitetan rad mentora i učenika istaknuvši kako je ovo njihov veliki uspjeh, pogotovo kada se zna da u proteklih 15 godina održavanja državne smotre LiDraNo iz jedne škole nisu išli predstavnici u dvije kategorije, a što se dogodilo u ovom slučaju, a također je izuzetno ponosan na činjenicu da je ove godine po drugi puta njihov učenik bio i na državnoj smotri mladih tehničara. Kada su u pitanju uvjeti rada ravnatelj Miličević kaže kako može bolje, a može biti i gore, ali kako će se on potruditi da ti uvjeti budu što bolji.

Općina Andrijaševci ovom prigodom učenike i mentore darivala je prigodnim poklonima koje je uručio Ante Rajković, zamjenik načelnika općine Andrijaševci.