26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Izviđači pokrenuli Happycentar: Prikupljaju igračke za djecu s potresnog područja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Savez izviđača Hrvatske danas je pokrenuo veliku nacionalnu kampanju naziva „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja čiji je cilj prikupiti igračke i materijale za igru koji će osobno biti donirani djeci. U ovaj veliki projekt uključili su se i Odred izviđača Vinkovci te „Suvara“ Otok.

„U teškim životnim okolnostima, djeci je mašta često najsigurnije utočište. Malo što nas može ubaciti u svijet mašte tako lako kao igračke. U tom posebnom trenutku otvaranja nove igračke dijete prolazi kroz vrata nekog novog svijeta u kojem vladaju igra, smijeh i zabava. Pomozimo im da u taj svijet zakorače što češće“, poručio je Savez izviđača Hrvatske i pozvao sve da se uključe u projekt HAPPYCENTAR.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima. Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, tvrtke i druge organizacije, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.  Među njima je i vinkovački Odred izviđača i „Suvara“ iz Otoka, a prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Građani Otoka i Komletinaca svoje donacije mogu donijeti na adresu Bana Josipa Jelačića 22, Otok u dom Odreda izviđača “Suvara” utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati tijekom mjeseca veljače. Građani Vinkovaca svoje donacije mogu donijeti subotom od 10 do 11 u Dom izviđača pored vinkovačke Pošte.

Do sada je organizirano više od 30 lokalnih HAPPYCENTARA u 20 gradova širom Hrvatske, a u narednim danima u kampanju će se kao HAPPYCENTRI uključiti i dodatne organizacije. Lokacije i radna vremena HAPPYCENTARA u koje se mogu donijeti nove igračke, kao i sve druge informacije o uključivanju u kampanju, mogu se pronaći na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.

Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno