24 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Jake Gyllenhaal u debitantskom redateljskom filmu Paula Danoa – Wildlife

Više od autora

- vl promo-

f_paul-dano_jake-gyllenhaal_wildlife_ST

Američki glumac, producent i glazbenik Paul Dano trenutno je zaokupljen radom na filmu ‘Okja’, posljednjem ostvarenju višestruko nagrađivanog Južnokoreanca Bonga Joon-Hoa, poznatog po filmovima ‘Sjećanje na umorstvo’ (2003) i Snowpiercer (2013).

Nakon što je u kolovozu objavljena vijest da Dano sprema svoj redateljski debi pod nazivom ‘Wildlife’, Variety je nedavno objavio članak u kojem su objavljena i prva imena glumačke postave. Radi se o Jakeu Gyllenhaalu i britanskoj glumici Carey Mulligan, poznatoj po ulozi u filmu ‘Veliki Gatsby’.

‘Wildlife’ nam donosi ekranizaciju istoimene novele iz 1990. koju je objavio Richard Ford. Radnja je smještena u 1960. godinu, a njen narator je tinejdžer Joe Brinson koji svjedoči raspadu svoje obitelji nakon što su se preselili u Montanu. Brinson je tada imao 16 godina, njegov otac bio je nezaposlen, a majka je upoznala čovjeka po imenu Warren Miller u kojeg se zaljubila. Dano na scenariju radi zajedno sa spisateljicom i glumicom Zoe Kazan, a film će producirati Andrew Duncan i Alex Saks iz kompanije June Pictures, te Gyllenhaal i Riva Marker ispred kompanije Nine Stories.


U Richardovoj knjizi sam vidio sebe, a i mnoge druge. Oduvijek sam želio snimiti film i znao sam da će to biti film o obitelji. Presretan sam što ću imati tako predivne suradnike kao što su Gyllenhaal i Mulligan, kaže Dano.

Ovo nije prvi slučaj da će Dano i Gylllenhaal raditi zajedno. Njih dvojica su se pojavljivali u ostvarenju ‘Zatočene’ (2013) Denisa Villeneuvea, a gledat ćemo ih i u Bongovom filmu ‘Okja’. Dano je na sebe skrenuo pažnju sporednim ulogama u filmovima ‘Mala Miss Sunshine’ i ‘Bit će krvi’. Pojavljivao se i u ostvarenjima ‘U kraljevstvu divljih stvorenja’ (2009) Spikea Jonzea, nezavisnom westernu ‘Meek’s Cutoff Kelly Reichardt’ i neo-noir sci-fi trileru ‘Looper’ (2012). Nedavno se pojavio kao Brian Wilson, frontmen sastava Beach Boys u biografiji Love & Mercy. Njegov posljednji film ‘Swiss Army Man’ trenutno je dostupan posredstvom streaming servisa. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: ZATOČENE [2013]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno