27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Javni poziv Općine Andrijaševci za kupnju prvog stambenog objekta, pomoć od 2.656,04 eura

Više od autora

- vl promo-

Općina Andrijaševci raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za financijsku pomoć kupnje stambenog objekta na području Općine kojom korisnik po prvi put rješava svoje stambeno pitanje. Osigurano je 13.280, 21 eura iz proračuna Općine, a korisnik koji ispunjava uvjete može ostvariti pomoć za kupnju stambenog objekta u iznosu od 2.656, 04 eura. Rok za podnošenje prijava je 31. listopada 2023., odnosno do iskorištenosti sredstava predviđenih za ovu mjeru.

Kako navode, prihvatljiv korisnik je fizička osoba koja nije starija od četrdeset godina, odnosno podnositelj zahtjeva nije stariji od četrdeset godina u trenutku objave poziva za provedbu ovog programa, koja kupuje stan ili kuću na području Općine Andrijaševci, čiji bračni drug i njihova djeca nemaju u vlasništvu/suvlasništvu stan ili kuću, osim stana ili kuće koja je predmet Zahtjeva za sufinanciranje, čiji bračni drug i njihova djeca nisu prodali ili na drugi način otuđili stambeni objekt iz svog vlasništva ili suvlasništva na području RH, koja nema duga na ime javnih davanja, nema dugovanja prema Općini Andrijaševci, Komunalnom društvu Rokovci-Andrijaševci, Dječjem vrtiću „Bambi” Rokovci po bili kojoj osnovi (komunalna naknada, komunalni doprinos, grobna naknada, naknada za vrtić i druge propisane obveze) i koja nema blokirani bankovni račun tijekom postupka podnošenja Zahtjeva. Korisnik koji je kupio stambeni objekt na području Općine Andrijaševci može ostvariti pomoć za kupnju temeljem valjano zaključenog kupoprodajnog ugovora, a prihvatljiv ugovor je onaj zaključen od datuma zatvaranja prethodnog Javnog poziva, odnosno od 1.studenog 2022. godine.

Neprihvatljiv korisnik je fizička osoba koja kupuje stambeni objekt od članova obitelji i koja ima blokirani bankovni račun radi ovrhe na novčanim sredstvima te se istom ne može odobriti ne može odobriti financiranje iz ovog Programa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno