Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Vinkovaca u 2020. godini objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Vinkovaca.
Grad Vinkovci, inače, dodjeljuje dva priznanja: priznanje Počasni građanin Grada Vinkovaca i priznanje Zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca“. Počasnim građaninom Grada mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno i značajno doprinijeli napretku Grada ili podizanju ugleda Grada ili Republike Hrvatske u cjelini. Zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca“ dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja postignuta na području: gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i športa, lokalne samouprave, očuvanja i zaštite okoliša, humanitarnog djelovanja.
Rok za podnošenje prijedloga je 29. svibnja 2020. godine, a dodjela priznanja bit će upriličena na svečanoj sjednici povodom Dana Grada 20. srpnja 2020. godine.

https://grad-vinkovci.hr/hr/objave/vijesti/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-javnih-priznanja-grada-vinkovaca-u-2020-godini