25 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja VSŽ

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ususret Danu Vukovarsko-srijemske županije, blagdanu sv. Martina, 11. studenoga, objavljen je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Županije u 2020. godini. Prijedloge mogu podnijeti pojedinci i pravne osobe, a priznanja Županije su: Počast Županije, Nagrada Županije i Povelja Županije.
Počasti se dodjeljuju državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem napretku županije.
Nagrada ili povelja se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u području gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i športa, lokalne samouprave, očuvanja  i zaštite okoliša te humanitarnog djelovanja, a može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji žive na području  županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju.
Nagrada pojedincu dodjeljuje se u obliku novčane nagrade, a pravnoj osobi u vidu plakete. Povelja se dodjeljuje u vidu svečano oblikovane listine.
http://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-priznanja-vukovarsko-srijemske-zupanije-u–1

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno