21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Javnozdravstvena kampanja “Ove sezone nosi se zdravlje”

Više od autora

“I ove sezone nosi se zdravlje” – slogan je to kampanje koja je predstavljena prije početka sezone cijepljenja protiv gripe. Ovom kampanjom želi se poslati snažni, jasni i dosljedni pozivi građanima na cijepljenje protiv gripe u nadolazećoj sezoni, omogućiti lakši i brži pristup zdravstvenim stručnjacima u manjim ili nedostupnijim lokalnim zajednicama kroz osnaženu suradnju liječnika i ljekarnika.

Partneri ove edukativne inicijative su udruge pacijenata koji zastupaju kronične bolesnike i posebno rizičnu skupinu građana za komplikacije gripe te drugi zainteresirani partneri u zdravlju. U sklopu projekta predviđena je i kontinuirana edukacija zdravstvenih djelatnika o najnovijim smjernicama cijepljenja protiv gripe u doba pandemije, paralelno s cijepljenjem protiv koronavirusa, kako bi građanima bila omogućena najučinkovitija prevencija utemeljena na znanosti i struci.


“Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva pokrenula s brojnim stručnim i strukovnim partnerima edukativno javnozdravstvenu kampanju „Ove sezone nosi se zdravlje“ iz više razloga; prije svega u interesu javnog zdravlja građana, zdravlja zdravstvenog kadra i održivosti zdravstvenog sustava na razini primarne i bolničke razine“, izjavio je direktor UPUZ-a mr. sc. Dražen Jurković, dr. med. ujedno i predsjednik Hrvatskog društva za javno zdravstvo Hrvatskog liječničkog zbora.

Hrvatska je u protekloj godini zahvaljujući velikom odazivu i interesu građana za cijepljenje protiv gripe, uz epidemiološke mjere vezane uz pandemiju, uspjela staviti gripu pod kontrolu prošle sezone, s oko 700.000 cijepljenih protiv gripe, što je poticaj da i ove godine pokažemo jednaki interes za zdravlje i prevenciju komplikacija.

Povezani članci

Posljednje objavljeno