Tijekom noći 13/14. veljače 2020. godine u Vukovaru, u ulici Lička, zabilježen je pokušaj provale u prostorije obiteljske kuće katoličke franjevačke provincije, uslijed čega je nastala samo manja materijalna šteta na vratima.

Također, u noći 14/15 večljače u Vukovaru, ulica Mirna, provaljeno je u obiteljsku kuću odakle je otuđeno više komada električnog i ručnog alata. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.

U Vinkovcima, Vrtna ulica, 14. veljače u kasnim popodnevnim satima, provaljeno je u obiteljsku kuću 30-godišnjaka iz Vinkovaca, gdje je otuđen novac i zlatni nakit. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.

Ističemo da su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Vinkovaca i dokazali da je 03. veljače 2020. godine na krajnje drzak način, u Vinkovcima, u ulici Antuna Mihanovića, otuđio torbicu od 72-godišnjakinje iz Vinkovaca, dok se kretala tom ulicom. U torbici je imala svoje dokumente i novac, a 43-godišnjak je iskoristio nepažnju 72-godišnjakinje i istrgnuvši torbu pobjegao biciklom sa mjesta događaja. Protiv 43-godišnjaka je podnešena kaznena prijava.

Stanje u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Županja -3, Granični prijelaz Županja-1, Vukovar-1, Vinkovci-1, Andrijeaševci-1, autocesta Zagreb-Lipovac 1) te jedna prometna nesreća sa jednom lakše ozlijeđenom osobom (Vinkovci-1).