18 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Jedini u našoj regiji

Više od autora

- vl promo-
Marija Gerovac
Marija Gerovachttp://novosti.hr
marija.gerovac@novosti.hr
Danas od 18 sati u prostorijama Šarenog Boravka svoja vrata otvara Udruga za informiranje i podršku budućim majkama Agape. Ujedno je to i početak rada ove Udruge koja priprema buduće majke na trudnoću, porod, a u konačnici i na majčinstvo. Radionice će voditi prvostupnica primaljstva Marijana Mate Ello, primalja Gordana Kucljak, te prvostupnica sestrinstva Marina Mađaroš koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo rada u struci, a za sada su predviđene jednom tjedno.

Ukoliko imate pitanja ili se želite priključiti i uključiti u radionice možete se javiti preko Facebook stranice ili na broj mobitela 098/16 55 103. Osim trudnica i njihovih partnera, dobro došle su i sve žene koje planiraju trudnoću, kao i žene koje su se suočile s teškoćama pri začeću ili nažalost nisu iznijele trudnoću do kraja. Ono što je bitno naglasiti je kako će udruga pružiti mogućnost individualnog pristupa svakoj osobi.

Trudnice vrlo često imaju bezbroj pitanja, posebno ako je riječ o prvoj trudnoći, a ponekad je u pitanju jednostavno i druženje s drugim budućim majkama i razgovoru o izazovima koji su pred njima, njihovim partnerima i obiteljima, ali i dijeljenju iskustava u prijašnjim trudnoćama ili dosadašnjem vremenu provedenom u „blaženom stanju“. Vrlo važno je što radionice vode iskusne sestre i primalja koje su ujedno i djelatnice na odjelu za ginekologiju OŽB Vinkovci jer to daje sigurnost trudnicama kako su u sigurnim rukama. Iz iskustva možemo reći kako je svaka trudnoća različita, ali u nastojanju da se sve završi u najboljem redu za sigurnost beba vrlo često smo znatiželjni i vrlo oprezni, te stoga stručna pomoć, a ponekada i samo razgovor može biti vrlo važna stvar na putu prema rodilištu.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno