28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Jedinstven kino ugođaj pod krošnjama vinkovačkog parka tijekom vikenda

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kada se želi dočarati kolika je bila posjećenost na nekom događaju obično se kaže “tražio se stolac više”. Baš tako je bilo večeras u središnjem vinkovačkom parku, samo što se nije tražio stolac, nego mjesto na paleti prekrivenoj sjedalicom ili na deki na travi, a bilo je i onih koji nisu htjeli riskirati pa su sa sobom ponijeli priručne sklopive stolce.

A razlog zbog kojeg su se večeras pod krošnjama u središtu Vinkovaca okupili mladi, ali i oni stariji, je Ljetno kino koje u grad donosi tri atraktivne filmske večeri, a dio je programa Vinkovačkog ljeta i jedna od novina kojima je Grad Vinkovci, kao organizator i pokrovitelj manifestacije, ugodno iznenadio građane.

Iako je početak prve projekcije najavljen za 20:30 sati u park se počelo pristizati puno ranije, a mega platno dimenzija 11×8 metara i jedinstveno ozračje kina na otvorenom, već na prvu obećavali su odličnu filmsku večer. I zato je i publika od samoga početka odlično raspoložena, od onih najmlađih u pratnji starijih, nerijetko cijelih obitelji, do svih koje je privukao ponuđeni filmski program i ugođaj kina na otvorenom.

“Ovo večeras izgleda stvarno impresivno i podržavamo inicijativu gradske Uprave za organizaciju Vinkovačkog ljeta. Ove godine su se stvarno potrudili. Zadovoljni smo i što se tiče koncerata i svega ostaloga, a sama ideja Ljetnog kina je odlična i zato smo ovdje s djecom”, istaknuo je Hrvoje Paradžiković iz Vinkovaca, a šestogodišnji sin Marko, inače ekspert koji je, kako kaže, pogledao već puno takvih filmova, kratko je zaključio: “Sviđa mi se. Jako je lijepo i sviđaju mi se filmovi”.

“Sama ideja ljetnog kina gdje ljudi na otvorenom prostoru uživaju u dobrom filmu je fantastična i zato mi je drago što je Ljetno kino došlo i u Vinkovce i nadam se kako će se s tim nastaviti i dalje. To je novina koja osvježava grad kao takav i nama donosi jedno osvježenje i uživanje u onom što Vinkovci mogu i znaju pružiti”, istaknuo je Marko Andabak iz Nuštra.

“Ova ideja mi je stvarno super”, kazala je Evica Puškarić iz Ivankova.

I tako redom riječi pohvale, a večerašnja publika mogla je uživati prvo u animiranom filmu “Lego Batman” dok je upravo u tijeku igrani film “Spider-Man: Povratak kući”.

Sutra na programu je animirana komedija “Mali šef” te “Ratovi zvijezda 7: Sila se budi”.

Zadnju večer, u nedjelju, bit će prikazani animirani film “Ledeno doba 5: Veliki udar” i igrani film, akcijska crna komedija “Deadpool”.

Program Ljetnog kina pod krošnjama vinkovačkog parka počinje od 20:30 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno