- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 64 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih su 54 pozitivne na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu, javlja županijski Stožer.

17 je osoba iz Vinkovaca, 11 iz Županje, devet iz Vukovara, šest iz Slakovaca, pet iz Vođinaca, tri iz Nuštra, po dvije osobe iz Bošnjaka i Iloka te po jedna osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Komletinaca, Novih Jankovaca, Otoka, Prkovaca, Retkovaca i Šiškovaca. Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 10115, 9535 se oporavilo, a ukupno su preminule 204 osobe.

Trenutno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 419 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 54971. U samoizolaciji na području županije je 711 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno osam radnika iz sustava zdravstva (četiri liječnika, tri medicinske sestre/tehničara i jedan nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su četiri radnika (jedan liječnik, dvije medicinske sestre/tehničara i jedan nezdravstveni radnik).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo pet nastavnika i 10 učenika. U samoizolaciji se nalazi 12 nastavnika i 54 učenika.