21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Jessica Chastain u filmu Woman Walks Ahead

Više od autora

- vl promo-


Jessica Chastain će ove godine imati dva filma u oskarovskoj sezoni: redateljski debi Aarona Sorkina ‘Molly’s Game’ i film ‘Woman Walks Ahead’ redateljice Susannae White za koji je scenarij napisao Steven Knight (Ruska obećanja). ‘Woman Walks Ahead’ premijeru će doživjeti na Toronto International Film Festivalu, a pripovijeda priču o ženi koja bude umiješana u problematiku prava američkih Indijanaca. Oficijelni sinopsis filma glasi:

Baziran na istinitim događajima, film ‘Woman Walks Ahead’ je priča o slikarici, udovici Catherine Weldon, u New Yorku 1880-tih koja putuje u Sjevernu Dakotu da bi naslikala poglavicu Bika koji sjedi (Michael Greyeyes). Oboje pogođeni svojim nevoljama pronalaze snagu u zajedništvu. Uskoro, šira politička borba za prava američkih Indijanaca počinje utjecati na njihovo prijateljstvo, a njih dvoje će prevladati lična rivalstva boreći se sa američkom vladom za indijansku zemlju.

Film ‘Woman Walks Ahead’ još nema američkog distributera, ali će se to najvjerojatnije riješiti nakon premijere na Toronto International Film Festivalu. [filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno